THE RED LIST OF HOME STRUCTURES av Izabela Zolcinska

Velkommen til utstillingen THE RED LIST OF HOME STRUCTURES av Izabela Zolcinska.

Utstillingen refererer til den globale listen over beskyttede naturarter, men skaper samtidig en personlig arkitektonisk dagbok fra steder hvor kunstneren har en personlig tilknytning til.

Utstillingen er et samarbeid mellom Det utvidede Europa, Globusfestivalen og Buskerud Kunstsenter, og den vises i Kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter fram til 2. oktober.

I serien av tegninger The Red List of Threatened Species portretterer Zolcinska bygninger som biologiske, unike arter – planter, dypt forankret i samfunnet og i økosystemet der de hører til. Arbeidene representerer arkitektoniske “organismer” bygget etter 1945 og kan klassifiseres som modernistiske. Disse objektene har en eksistensiell usikker status. De befinner seg i Y Blokka i Regjeringskvartalet i Oslo eller Supersam Supermarket i Warszawa. Tegningene henviser til polsk og norsk modernisme.

Izabela Żółcińska er en polskfødt kunstner bosatt i Norge. Hun har en MA i Visual Arts Painting og en MA i kunstformidling og markedsføring fra Kunstakademiet i Poznan i Polen. Zolcinskas kunstnerskap baserer seg på forståelse av vår fysiologiske kropp som flytende struktur, i relasjon til vårt økosystem. Arbeidet hennes er i samspill med nærmiljøet som redskap for søk etter tilhørighet, fundering og debatt.

Utstillingen er et samarbeid mellom Det utvidede Europa, Globusfestivalen og Buskerud Kunstsenter, og den vises i Kunstbutikken på Buskerud Kunstsenter fram til 2. oktober.

Det Utvidede Europa:
Formålet med det utvidede Europa er å etablere et kunst- og kulturprogram med fokus på ulike uttrykk fra det tidligere Øst-Europa. Med dette prosjektet ønsker vi å skape en arena for kulturell utveksling og utvikling med bakgrunn i Øst-Europeisk kultur.

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden