For kunstnere

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt.  Senteret driver også en egen kunstbutikk hvor det finnes et rikt utvalg av billedkunst og kunsthåndverk. Videre er Den kulturelle skolesekken et viktig arbeidsområdet. Kunstsenteret produserer og formidler vandreutstillinger innenfor visuell kunst gjennom Pilotgalleriet.

Senteret er en kunstnerstyrt institusjon og er en del av foreningen «Kunstsentrene i Norge» som består av 15 kunstsentre på nasjonalt plan. Kunstsentrene er et resultat av kunstneraksjonen som fant sted i 1976 . I 2021 er 140 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet Buskerud Kunstsenter. Senteret har sin base i Drammen i et produserende miljø for kunst og kultur på Union Scene, men har hele Buskerud fylke som arbeidsområde.

Buskerud Kunstsenter mottar tilskudd fra Buskerud Fylkeskommune og Drammen kommune.

Administrasjonen består av tre ansatte, fordelt på 2,8 årsverk. Våre oppgaver spenner over et vidt spekter av formidling og konsulenttjenester.

 

Buskerud Kunstsenter

Grønland 60, 3045 Drammen.

E-mail:  kontakt@kibkunst.no

Telefon: 32 83 11 11/ 930 03 978

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden