Velkommen til vårens første KUNSTGEIST- arrangement 12.februar!

KUNSTGEIST = foredrag om appropriasjon 12.februar

Tid: 12.februar klokken 18:00- 19:00

Sted: Buskerud Kunstsenter

Velkommen til foredrag om appropriasjon! Dette er det første av vårens tre foredrag om tematikker og begreper innen samtidskunst.

Inspirasjon eller tyveri: Hva ligger i begrepet appropriasjon? Appropriasjon knyttes til postmodernismen, og da særlig en gruppe kunstnere på 70- og 80-tallet kalt «The Pictures Generation», med kunstnere som Richard Prince og Cindy Sherman i spissen. Begrepet viser til en kunstnerisk praksis som går ut på å anvende et allerede eksisterende materiale for å lage et nytt kunstverk. Appropriasjon er fortsatt en viktig referanse i samtidskunsten og debatten rundt innholdet i begrepene tyveri, lån og inspirasjon er aktuell. Kunsthistoriker Johnny Amundsrud gir oss et innblikk i dette begrepets historie.

Om KUNSTGEIST: Med åtte årlige utstillinger i galleriet og ulike kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt. Gjennom KUNSTGEIST inviteres publikum til en rekke kunstfaglige kveldsarrangementer, som kan inspirere, gi faglig påfyll og være en sosial møteplass. Vårens program inneholder kunstnersamtaler med kunstnere tilknyttet Buskerud og en foredragsrekke der du kan lære mer om samtidskunst. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

KUNSTGEIST arrangeres i samarbeid med Buskerud Bildene Kunstnere, og mottar støtte fra Drammen kommune og Fritt Ord.

Arrangement på Facebook

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden