Tom Gundersen

ANSIKT TIL INNSIKT. SELVPORTRETT I SELFIENS TID

Grafikeren Tom Gundersen åpner høstens første utstilling på Buskerud Kunstsenter. Utstillingen belyser ulike sider ved selvportrettet, og består av grafikk, tegning og collage. Gundersen har lenge jobbet med portrettet som sjanger, og har portrettert flere kjente ansikter gjennom de siste 25 årene. Denne gangen er det hans eget ansikt som står for tur.

Noen skriver dagbok, jeg har min dagblokk. Daglig legger jeg mitt hode på blokken. I flere år har jeg tegnet et selvportrett hver dag. Ut fra disse lager jeg større selvportrett i grafikk og collage som relaterer seg til kunsthistorien generelt, og selvportrettets historie spesielt”.

Denne prosessen kalles tracker self-portrait og innebærer at man regelmessig følger forandringene i sitt ytre. I henhold til utstillingstittelen forsøker Gundersen å leke med begrepet selvportrett og hvorvidt det er mulig å fremstille noe genuint i det ytre. Hvilken innsikt kan et selvportrett gi?

Gundersen har lenge samlet på japanske tresnitt fra 1800-tallet og disse er brukt som bakgrunn for flere av selvportrettene. Gundersen knytter ofte sin kunst opp mot kunsthistorien, og i utstillingen ser man tydelig inspirasjon fra retninger som japonisme, ekspresjonisme og kubisme.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd.

Tom Gundersen er født i Skien og utdannet ved Statens kunstakademi og Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han har stilt ut på blant annet Norske Grafikere, Nesch- museet, Kunstnerforbundet, Trafo Kunsthall og Nasjonalgalleriet. Gundersen bor og arbeider i Drammen.

I forbindelse med utstillingen har Buskerud Kunstsenter inngått et samarbeid med Drammensbiblioteket. Litteratur er en viktig del av Gundersens Under utstillingsperioden vil det bli stilt ut litteratur knyttet til utstillingens tematikk i bibliotekets første etasje. Les mer her.

Tid

Dato

23. august
24. september

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden