Tobias Alexander Danielsson

Flowers of Defeat

I utstillingen Flowers of Defeat møter vi en rekke nye verk av Tobias Alexander Danielsson. Fra å tidligere hovedsakelig arbeide skulpturelt og abstrakt, begynte Danielsson under den globale nedstengingen å ta sitt kunstnerskap i en ny retning ved å sy tidkrevende, figurative tekstilmalerier for hånd. Via referanser til gjenkjennelige hverdagselementer, løfter Danielssons tekstilmalerier oss inn i en sammensatt bildeverden.

Kunstnerens egne opplevelser og inntrykk er utgangspunktet for unike, billedlige fortellinger der tematikken sirkler rundt tid, tap og forgjengelighet. Idrettsverden er en gjentakende referanse i Danielssons arbeider, og representeres ofte som en scene der ulike situasjoner, handlinger og følelser speiles. I utstillingen Flowers of Defeat bruker Danielsson denne referansen i kombinasjon med plantemotiver fra både utenfor og innenfor hjemmets fire vegger for å styrke representasjonen av hverdagens kompleksitet.

I forbindelse med utstillingen publiseres en utdypende tekst om Danielssons kunstnerskap skrevet av Marte Danielsen Jølbo.

Tobias Alexander Danielsson (f.1987 i Jönköping, Sverige) bor og arbeider i Oslo. Han har en MFA fra Kunstakademiet i Oslo, KHiO (2015). Danielsson har hatt separatutstillinger ved blant annet RAM galleri, Oslo (2020), Møre & Romsdal kunstsenter (2019), SOFT galleri, Oslo (2017), Akershus Kunstsenter, Lillestrøm (2016), og har deltatt i en rekke gruppeutstillinger som blant annet Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger, Kunsthall Stavanger (2018) og Kunstnerforbundet (2017). Han er representert i samlingene til blant annet Nasjonalmuseet, Oslo og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim.

Utstillingen er støttet av Regionale prosjektmidler

Tid

Dato

30. mars
1. mai

Åpningstid

tir-fre: 10 - 18
lor-søn: 12-16
Man: stengt

Sted:

Buskerud Kunstsenter
Grønland 60, 3045 Drammen

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden