Synnøve Sizou G. Wetten

TRANS (GENDER) TWEENS TEENS from predetermined gender to self-determined gender

Tematikken i utstillingen til Synnøve Sizou G. Wetten kretser rundt barn og unge tenåringer med fokus på kjønnsidentitet og foranderlighet. Spørsmål knyttet til kjønnsidentitet står sentralt i Wettens praksis, og hun har tidligere belyst denne tematikken gjennom ulike innfallsvinkler. Denne gangen er det det skjøre stadiet mellom barne- og ungdomstid som får det største fokuset, og dette belyses gjennom poetiske og meditative tilnærminger.

I utstillingen presenteres en ny maleriserie som Wetten har jobbet med det siste året. Denne figurative maleriserien portretterer transbarn og –ungdom, og fungerer som et utgangspunkt for utstillingen. Foto, video og tekstmateriale flettes inn for å synliggjøre ulike innganger til det komplekse temaet.

Sentralt i utstillingen finner vi fotografiet Nicole and Jonas. I fotografiet portretteres et amerikansk enegget tvillingpar der den ene er i en kjønnsbekreftende prosess. Bildet er fra en artikkel på den amerikanske nettsiden Daily Mail. Fotografiet av Nicole og Jonas åpner opp for tankevekkende perspektiver. Nicole er i dag 20 år og transaktivist.

Videre har Wetten samarbeidet med Kristin Fridtun om tekstmateriale som skal akkompagnere utstillingen. Teksten består av en samtale mellom Wetten og Fridtun, som understreker tematikken i utstillingen. Fridtun er blant annet kjent for sin essaysamling Kjønn og ukjønn (2015), der ordet kjønn blir gransket, som et utgangspunkt for utforskning av ulike forestillinger om dette begrepet.

Synnøve Sizou G. Wetten er utdannet ved Konsthögskolan i Malmö og Akademie fur Bildende Kunst, Wien, og har stilt ut på institusjoner som Museet for samtidskunst – Nasjonalmuseet, Kunstnernes Hus, Kunsthall Oslo og SKMU Sørlandets Kunstmuseum.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd.

 

Les om utstillingen i diverse medier her.

Tid

Dato

1. mars
26. mars

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden