Susanna Kajermo Törner

Forstyrrelser

Utstillingen «Forstyrrelser» består i hovedsak av detaljerte blyanttegninger, noen ganger med elementer av andre materialer og teknikker. Kajermo Törners billedverden er personlig, men motivene er gjenkjennbare og inneholder både bisarr humor og mørkt alvor.

Mytologi, dyr, drømmer, natur, landskap, mytiske skapninger, barndommens univers og menneskelige relasjoner er gjennomgående motiver i Kajermo Törners univers. Når hun jobber mot en utstilling har hun sjeldent et tema klart. Alle tegningene er bærere av egne historier. Motivene skildrer ofte situasjoner utenom det vanlige, som kan ses som en kompleks blanding av virkelighet og drøm, og som rommer både dypt alvor og humor. Besøkende vil se blant annet tegning av en kvinne og en gjespende hund som sitter sammen rundt et bord, en overdimensjonert frosk som omfavner ei jente og en ulv som sitter alene i en sirkel av tomme stoler.

Ved første øyekast kan Kajermo Törners verden fremstå som normal og inviterende, men vi sanser raskt at tegningene iscenesetter situasjoner utenom det vanlige som gjør det nødvendig å spole tilbake og se de på nytt. De kan ikke behandles som bilder på Instagram og videoer på Snapchat, vi er nødt til å feste blikket lenge nok til å se den alternative virkeligheten som åpner for ny lesning, dypere forståelse og mulig oppløsning av det kjente.

Susanna Kajermo Törner er født i Sverige men bor og arbeider i Bergen. Hun har sin masterutdannelse i kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen (2009), og har deltatt i utstillinger i Norge, Sverige, Estland og Storbritannia. Törner jobber også som illustratør.

Utstillingen er støttet av Regionale midler for visuell kunst.

Tid

Dato

22. august
23. september

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden