Startrom – Ung kunst festival

Startrom

En festival og en kunstutstilling med 21 unge kunstnere og et kunstnerkollektiv deltar med skulptur, tegning, maleri, installasjon, poesi og en VR- opplevelse som utfordrer vår moralske kompass. Utstillingen er kuratert av Rose O’Sullivan, Sara Midtskogen Haave og Narin Hosseini, et ungt kuratorteam tilknyttet kunstnerkollektivet DEMO-kollektivet og Buskerud Kunstsenter.

Buskerud Kunstsenter er stolte av å presentere utstillingen Følelser helt ut til veggen. Utstillingen er en del av festivalen Startrom. 21 unge kunstnere og et kunstnerkollektiv deltar med skulptur, tegning, maleri, installasjon, poesi og en VR- opplevelse som utfordrer vår moralske kompass. På åpningen vil det være dj, mat, drikke, slampoesi og interaktivt verksted. Utstillingen er kuratert av Rose O’Sullivan, Sara Midtskogen Haave og Narin Hosseini, et ungt kuratorteam tilknyttet kunstnerkollektivet DEMO-kollektivet og Buskerud Kunstsenter.

I løpet av festivalen vil det også være mat, drikke, verksteder, opplesninger og musikk. Se mer informasjon under. Velkommen til en fin høsthelg!

Kunstnere:
Aron Namdaeng
Anya Ellen Larsen Bauer
Billie Cejka Risnes
Dannick Theodor Bakker
Daria Waclawska
DEMO-Kollektivet
Enrik Thorkelsson
Fredrik Bråthen Pettersen
Hans M. Sæle K.
Hedda Hildrid Gullbekk
Herman Skrinde
Indianna Rue
Ingrid Lauren Stenseng
Lavrans Borgen
Micah Nadia Gussiås Brenna
Ronja Leirud
Silje Marie Løge
Simen Almaas
Sunniva Roligheten
Victoria Lopez
Vida M. Jeddi

PROGRAM 01.oktober kl. 18- 21

18:00 Utstilling Følelser helt ut til veggen åpner.
18:10   Åpning ved kuratorer og Lill Carin Jacobsen (Viken Fylkeskommune)
18:20  DJ Yakz spiller, mat & drikke, åpent interaktivt verksted med Lena Walton Herfindal*, utstilling.
19:00  Slampoesi ved Ida Helene Benonisen
19:15   DJ Yakz, mat, drikke, verksted

*Broderidrodling- et interaktivt verksted med kunstner Lena Walton Herfindal
Bli trygg på nålen! Besøkende oppfordres til å sette seg ned og brodere på et langt tekstilstykke. Gjennom kvelden skaper vi sammen. Det vil være mulig å få veiledning av Lena underveis.

**Ida Helene Benonisen (f.1999) er en aktiv slam- poet. Hun er opptatt av hvordan tekst og kunst kan bidra til at mennesker forstår hverandre bedre. Hun regner seg selv som en skeiv fornorska same som leter etter sin plass i verden. Diktingen hennes er på mange måter et verktøy på denne reisen. Hun er oppdriver Blue Monday slamkvelder på SALT i Oslo og jobber for NRK. Hun har vært en flittig deltaker i UKM Buskerud.

PROGRAM Søndag 2. oktober:

I dag kan du se utstillingen Følelser helt ut til veggen, delta på verksted, drikke kinesis te, spille monopol og høre på musikk. Programmet er utviklet av og for ungdom. Velkommen til en rolig og digg dag i et kunstgalleri!

12:00 Åpen utstilling
12:00 Kinesisk kalligrafi og te-kultur ved Wang Ping*
13:00 Verksted med Lena Walton Herfindal (meld deg på! max 10 plasser)**
14:00 Monopol og verdikræsj. Brettspill, samtale om verdier og abstrakt jamsession
16:00 Slutt

*Bli med Wang Ping på en reise inn i Kinas kalligrafikunst og te-kultur. Ping ble født i byen Jiujiang i Jiangxi provinsen i Kina den 28. september 1962.  Hun har levd i et Kina i rivende utvikling, både kulturelt og økonomisk. Ping setter i sine arbeider fokus på det tradisjonelle Kina, det historiske Kina og gir uttrykk for sin kjærlighet til det landet som har gitt henne den kulturelle stolthet som bærer tradisjoner fra mer enn fem tusen år tilbake i tid. 

**Broderiverksted med multikunstner Lena Walton Herfindal. Ta med et plagg og skap ditt eget uttrykk. Tekstilet du tar med bør være i bomull, lin, viskose, ull o.l. Vi stiller med resten! Ved å bruke gamle teknikker på nye moderne måter kan du skape din unike stil. Max 10 plasser! Påmelding til: koordinator@kibkunst.no

 

//

Bio kuratorteam for utstillingen Følelser helt ut til veggen
Mitt navn er Rose O’Sullivan og jeg er 19 år gammel. Jeg er designstudent på Arkitekthøgskolen I Oslo. Samtidig er jeg billedkunstner. Kunst er for meg en kommunikasjonsform som kan visualisere følelser der ord virker utilstrekkelige. Å kuratere denne utstillingen har latt meg arbeide kreativt på en helt ny måte. Jeg håper den snakker til besøkende også.

Jeg heter Sara Midtskogen Haave og er 22 år. Jeg har arbeidet mye med installasjonskunst og studerer scenografi ved National Theatre Academy. Å kuratere «Ung Kunst» har vært en utrolig erfaring! Jeg håper denne utstillingen kan gi unge kunstnere en dytt i riktig retning!

Jeg heter Narin Hosseini og er 20 år. Jeg er en kunstnerisk sjel med sterk interesse for litteratur, estetikk ,konsept og visuell kunst.  Det har vært en glede til å kuratere en utstilling og se de alle kreative verkene som vi har fått. Gjennom helle prosessen har jeg lært mye om arbeidet for å lage en utstilling, og også hvordan å finne den røde tråden gjennom forskjellige  kunstverk som sammen kan skape en sammenhengende bilde.

Festivalen er et samarbeid mellom DEMO-kollektivet, Buskerud Kunstsenter og UKM Buskerud. Buskerud Kunstsenter er et profesjonelt visningssted for samtidskunst. DEMO er et talentutviklingsprogram for unge mellom 15-23 år som ønsker å satse på kreative fag og ta talentet sitt et steg videre, initiert av Interkultur Drammen.

Arrangementet er støttet av Sparebankstiftelsen, Kulturrådet og Bizzy.

Tid

Dato

30. september
1. oktober

Åpningstid

Fredag kl. 18.00-21.00
Lørdag kl. 12.00-16.00

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden