Sigrid Øyrehagen og Inger Hagen

Grafikkhagen

Utstillingen til Inger Hagen og Sigrid Øyrehagen viser håndlaget monotypi, grafikk-collage, etsning og koldnålsarbeider. Kunstnerne arbeider ekspressivt og surrealistisk med rå streker og sterke farger for å fange natur, mennesker, dyr og interiør med et skapende skråblikk.

Sigrid Øyrehagens billedspråk veksler mellom interiør og landskap, og i utstillingen «Grafikkhagen» har hun arbeidet systematisk med hagetemaet som en metafor på kunsten og livet. Arbeidene kjennetegnes med sterke, rene farger og et klart, rent formspråk. Grafikk-collagene til Øyrehagen er satt sammen av egne grafiske trykk og inneholder elementer av underlige historier fra en surrealistisk verden. Arbeidene vokser langsomt fram og stofflige detaljer står sentralt i en nøye tenkt komposisjon.

Inger Hagen er grafiker og tegner. Motivene hennes domineres av hverdagen i vår moderne og til dels kaotiske liv, abstraherte dyreskikkelser og fiktive portretter.  Fargeskalaen domineres av svart og hvit, men hun har også begynt å eksperimentere med innslag av farger.

Hun jobber ofte i kombinasjon med kobbertrykk, koldnål og etsning. Hagen forenkler motivene og etterstreber et rent uttrykk der fordeling mellom flater og form står sentralt. Grafikken byr på mange tekniske utfordringer og det krever styrke å få koldnålsstreken kraftig og dyp nok for å skape spontan strek som skal fungere godt med en sartere etset strekflate.

Tid

Dato

22. mai
16. juni

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden