Signe Marie Andersen 

Walking Through

I utstillingen Walking Through presenterer Signe Marie Andersen 18 fargefotografier, en video og en liten skulptur

I arbeidet med utstillingen har Andersen søkt scener og mennesker som kan formidle stemninger som er en del av vår samtid, og den eksistensielle ensomheten som finnes i alt og alle. Flere av fotografiene tar utgangspunkt i reiser Andersen har gjort i en rekke ulike byer og steder rundt i Europa og USA gjennom de siste tre årene. Der har hun oppsøkt offentlige steder hvor mennesker ofte oppholder seg og hvor en slags dramaturgi utspiller seg. I et Europa sterkt preget av polarisering, ensretting og at felleskapstanken står for fall, er både menneskene og stedene Andersen har fotografert, påvirket av dette.

Signe Marie Andersen er kjent for sine iscenesatte fotografier. Iscenesettelsen fungerer som metode der bildene er tenkte scener, et utdrag fra en historie eller filmstills. I arbeidet med denne utstillingen har hun imidlertid lett etter motiver som allerede finnes. Hun kaller dette å jobbe utenfra og inn. Ved å oppdage og fange situasjoner i byrommet ønsker hun å fokusere på stemninger og tendenser i samtiden. Dette står i kontrast til klassisk iscenesatt fotografi der man jobber innenfra og ut, ved at fotografen selv setter iscene motivet.

«Jeg har forsøkt å finne scener og mennesker som interesserer meg. Jeg vandrer rundt i byrommet og venter på scener, jeg går til barer, kaféer, hoteller, parker, togstasjoner og andre steder der mennesker oppholder seg. Det er tiden, det å vente, som gjør at det sceniske oppstår. Å være på rett sted til rett tid, over tid. Jeg er spesielt interessert i de øyeblikkene eller de opplevelsene hvor den uformidlede virkeligheten og det sceniske møtes. Jeg leter etter situasjoner og mennesker som kan formidle de stemninger jeg opplever som en del av vår samtid. Jeg forsøker å sette det inn i en undersøkende samtidskontekst, samtidig som jeg vil bevarer det sceniske språket.»

Andersens nye fotobok Visitors (2019) vil også være tilgjengelig på utstillingen. Flere av bildene i utstillingen er presentert i boken, samt en tekst av forfatteren Arne Lygre. Boken er til salgs.

Signe Marie Andersen (f.1968) er utdannet i fotografi ved Kunsthøgskolen i Bergen. Andersen har stilt ut bredt i Norge og i utlandet, med separatutstillinger ved institusjoner som Tromsø Kunstforening, Hordaland Kunstsenter og Skien Kunstforening. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet og Norsk kulturråd. Andersen er tilknyttet Galleri Riis i Oslo.

Foto: Adrian Bugge

Tid

Dato

19. august
13. september

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Åpningstider utenom utstillingsperioder:

Onsdag – fredag: 11.00 – 15.00

Søk på nettsiden