Østlandsutstillingen 2017

Østlandsutstillingen 2017

Buskerud Kunstsenter har gleden av å ønske velkommen til Østlandsutstillingen 2017. Østlandsutstillingen tar pulsen på samtidskunsten på Østlandet. Her møter publikum et bredt spekter av uttrykk, materialer, idéer, historier og intensjoner. Østlandsutstillingen, som er en årlig juryert landsdelsutstilling, skal være en attraktiv visningsarena for kunstnerne i regionen, og en årlig presentasjon av samtidskunst i alle genre fra de syv Østlandsfylkene.

424 kunstnere søkte med 1047 arbeider om deltagelse – 45 verk av 25 kunstnere og kunstnergrupper ble antatt til Østlandsutstillingen 2017. Her i Buskerud Kunstsenter vises den andre delen av turnéutstillingen med Adrian Bugge, Anne Cathrine Grieg Wiersholm, Bjørn Terje Nygaard, Christine Malnes, Ellen Suhrke, Joakim Blattmann, Kari Kolltveit, Kari Mølstad, Karoline Hjort, Linn Hoseth, Mari Meen Halsøy, Mikael Bakketun, Sigbjørn Bratlie, Siri Harr Steinvik + Narve Hovdenakk, Ulla Schildt.

I tillegg til hovedutstillingen på Buskerud Kunstsenter består Østlandsutstillingen 2017 også av et stedsspesifikt verk i Siloen på Papirbredden i Drammen. Mikael Bakketun skal holde en performance i Siloen på åpningsdagen og 18. juni.

Østlandsutstillingens pris

Østlandsutstillingen deler hvert år ut en pris til utstillingens mest markante verk. I 2017 konkurrerte 25 kunstnere om å vinne denne prisen.

Østlandsutstillingens pris 2017 tildeles Christine Malnes for verket From The Library of Babel, vol. II.

Prisvinneren mottar kr. 50.000,- til kunstfaglig relatert reisevirksomhet. Prisjuryen har bestått av Edith Spira (juryleder og kunstner) og Emil Finnerud (Dag og Natt). Les juryens begrunnelse her.

Bakgrunn

Østlandsutstillingen er en årlig åpen, juryert landsdelsutstilling som viser og formidler samtidskunst i de syv Østlandsfylkene Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold. Via fylkeskommunene i Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold gir Østlandssamarbeidet finansiell støtte til gjennomføring av utstillingen.

Kunstnere er involvert i alle faser av Østlandsutstillingen; fra innsending av verk, til juryering, montering, formidling og som debattanter. Utstillingen ble vist i sin helhet i Kunstbanken i Hedmark, og vil vises i Østfold Kunstsenter etter utstillingsperioden her i Drammen.

Uttalelse fra juryen:

”Tidlig i prosessen ble det klart for oss at vi foretrakk å presentere flere verk av enkelte kunstnere fremfor mange enkeltverk, noe som førte til at enkelte solide kunstverk ble refusert. Vi har likevel gitt plass til mange stemmer. Stemmer som forteller oss historier om forvandling, stemmer som forteller oss at vi ikke kun ser med øynene, stemmer som forteller om menneskers inngripen i naturen, stemmer som forteller om reiser – frivillige og ufrivillige. Kunstverkene har ofte flere lag av betydning. Men uansett kunstnerisk uttrykk – hvilket i dette tilfelle spenner mellom tegning og installasjon, maleri og video, så reflekterer hvert kunstverk også sitt forhold til kunsten i seg selv.”

Juryen til den 38. Østlandsutstillingen har bestått av Edith Spira (kunstner og juryleder), Anna M Sigmond Gudmundsdottir (kunstner), Sverre Gullesen (kunstner), Aase Marie Brun (Kunstbanken), Martina Kaufmann (Østlandsutstillingen).

Bilder fra åpningen av Østlandsutstillingen finner du her.

Velkommen til Østlandsutstillingen 2017

Tid

Dato

23. mai
18. juni

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Åpningstider utenom utstillingsperioder:

Onsdag – fredag: 11.00 – 15.00

Søk på nettsiden