Moa Håkansson

Att förklara en kropp II

Velkommen til utstilling med Moa Håkansson

Att förklara en kropp II

Keramisk skulptur og skulpturinstallasjon

– Jeg interesserer meg for motsetninger i livet, vitalitet og skrøpelighet, skapelse og ødeleggelse, ønske om både frihet og trygghet, individualitet og fellesskap.
Moa Håkansson

Moa Håkansson arbeider med keramisk skulptur og skulpturinstallasjon. Hun konstruerer romlige fortellinger ved å skape et eget univers av abstrakte, men til en viss grad antropomorfe skulpturer. På Buskerud Kunstsenter viser hun en serie skulpturer som er en forlengelse av hennes tidligere prosjekter. Arbeidene kan fremstå som egne vesen som sanser, kommuniserer og agerer.

Håkanssons arbeidsprosess er organisk, noe som kan spores i de fysiske resultatene. Hun arbeider intuitivt og undersøkende i materialet. Keramikken er laget i leire ved hjelp av pølse- og plateteknikk og er deretter malt med innfarget flytende leire, såkalt begitning. Håkansson har skapt visuelle og taktile effekter i overflaten ved hjelp av metallverktøy og med egne hender. Noen av arbeidene er glaserte. Keramikken har hun i noen tilfeller kombinert med andre materialer som tre eller tekstil.

Håkanssons kunstneriske praksis tar utgangspunkt i psykologi, biologi og eksistensielle spørsmål. Sentralt står spørsmålet hva er et menneske?

Att förklara en kropp II berører temaer som kroppslighet, bevissthet og samvær. Gjennom en form for indre, subtile fortellinger undersøker Håkansson en kroppsliggjøring av det som kan oppfattes som immaterielt og konturløst. Hun gestalter relasjoner og hvordan disse kan skape opplevelser både av meningsbærende samhørighet, men også av begrensninger og sårbarhet. Kroppen utforskes som en mottaker og prosessor av sensoriske inntrykk samt som en generator av følelser, tanker, vilje og handlinger.

Gjennom arbeidenes plassering i rommet og deres posisjoner til hverandre, undersøkes en form for felles nærvær både arbeidene imellom og betraktere imellom.

BIO

Moa Håkansson (f. 1987, Kristianstad, Sverige) bor og arbeider Oslo, Norge. Hun har en MFA (2016) fra Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), avd. Kunst og håndverk, hvor hun nå arbeider som høgskolelektor. Håkansson har hatt separatutstillinger ved institusjoner som Galleri Format, Oslo (2021) og Nääs konsthantverk, Floda (2019). Videre har hun deltatt i gruppeutstillinger på Hå Gamle Prestegard, Nærbø (2021), Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling på Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø (2020), Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (2017), Hydrogenfabrikken, Fredrikstad (2016) KODE 1, Bergen (2014) og Høstutstillingen, Kunstnernes Hus, Oslo (2014). Internasjonalt har hun deltatt på gruppeutstillinger som Talente, München (2018), Nordic Hands, Godsbanen, Århus (2018), Ventura Lambrate 2017, Milano (2017) og Forårsudstillingen, Kunsthal Charlottenborg, København (2015). I 2021 ble et av hennes arbeid innkjøpt av Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk og tildelt Nasjonalmuseet.

Foto: Carsten Aniksdal

Utstillingen er støttet av Regionale Prosjektmidler fra Kunstsentrene i Norge (KiN).

Tid

Dato

14. august
22. september

Åpningstid

Onsdag: 11 – 17
Torsdag - fredag: 11 - 15
Lørdag – søndag: 12 – 16

Sted:

Buskerud Kunstsenter
Grønland 60

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden