Kyoshi Yamamoto

Soft Painting ( U R NOT A BLANKET! )

Utstillingen Soft Painting ( U R NOT A BLANKET! ) med Kiyoshi Yamamoto er en samtale mellom farge, form og taktilitet der kunstneren ønsker å invitere publikum til å diskutere hvordan vi ser og definerer kunst og kunsthåndverk. Hvor går skillet mellom kunst og kunsthåndverk? Hvordan kan vi definere grensene mellom konsept og materiale? Spørsmål om form, materialitet, historie og definisjoner blir drøftet i et fargerikt landskap av tredimensjonale malerier/ skulpturer/ pledd.

Utstillingen på Buskerud Kunstsenter består av nye tekstile arbeider og objekter. Utstillingen er produsert blant annet gjennom en serie med workshops i ulike fabrikklokaler i Norge. Yamamoto er dypt inspirert av tekstildesigneren og kunstnerens Anni Albers tanker om kunst, liv og posisjoner i kunsthistorien. Albers brukte tekstilindustrien i arbeidene sine og visket dermed vekk skillet mellom det industrielle og det unike. De samme trekkene finner vi i Yamamotos produksjonsmetode.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd.

Yamamoto har sin bakgrunn fra Japan og Brasil. Han er utdannet fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen, Escolas de Belas Artes i Rio de Janeiro og London College of Fashion. Han har stilt ut på blant annet Norske Grafikere, SOFT galleri og Kraft galleri.

Kunstner Elise Storsveen er tilstede og åpner utstillingen 11. oktober klokken 19.

Tid

Dato

11. oktober
12. november

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Åpningstider utenom utstillingsperioder:

Onsdag – fredag: 11.00 – 15.00

Søk på nettsiden