Kristine Fornes

Stedet for maleriene

Buskerud Kunstsenter er svært glade for å presentere Kristine Fornes sin utstilling Stedet for maleriene. Utstillingen består av nye kunstverk. Med tråder i ull og silke har Fornes gjengitt planter, blomster og arkitektur, og linjene trekkes fra Norge og ut i verden. Utstillingstittelen er hentet fra den historiske og kulturelt betydningsfullle hagen Negarestan i Teheran. Negarestan betyr Stedet for maleriene.

Fornes er fascinert av hvordan hager, botanikk og politikk henger sammen. Samfunnslivet påvirker vårt syn på og forhold til plantelivet. Og plantelivet påvirkes av politikken.
På fargede tekstiler får vi se gjengivelser av en gammel gran, et revet orangeri, en skisse av en gartnerbolig som aldri ble bygget, et bombet drivhus fra Syria og en paviljong fra et hagekompleks i Iran. På mindre stoffbiter er det gjengitt ville planter fra Norge og planter fra et syrisk drivhus. Ville, truede og trassige planter.


Fornes har jobbet med broderi i mange år og har utviklet sitt særegne uttrykk gjennom tegning, vev, stofftrykk og ulike grafiske trykkemetoder. Hun jobber både figurativt og abstrakt, med streker som spenner fra de helt enkle og rene, til de mer tette og detaljerte. Utgangspunktet for arbeidene er ofte brukte tekstiler og dermed blir også tekstilets historie en del av fortellingen hun formidler gjennom tråden.

Til utstillingen lanseres en kunstbok som viser Fornes sine arbeider innenfor temaene gårder, kirker og hager samt tekster av Cathrine Lorange, Arne Horge, Vigdis Hjorth og Ingeborg Mellgren Mathiesen.

Kristine Fornes (f. 1971) har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo og Bergen. Hun har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt de siste 20 årene på institusjoner som Nasjonalmuseet, KODE, Soft Galleri og Trafo Kunsthall. Arbeidene hennes er i samlingene til blant annet KORO – Kunst i offentlig rom, KODE, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturfond, Kulturrådet.

Tid

Dato

23. september
18. oktober

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden