Hilde Honerud

It is a light which objectifies everything and confirms nothing (part two) 

I utstillingen It is a light which objectifies everything and confirms nothing (part two) viser Hilde Honerud fotografier som er tatt det siste året under flere opphold ved Moria Camp, en beryktet gresk flyktningleir på øya Lesvos.

Arbeidene til Honerud ligger tett på en journalistisk, dokumentarisk stil, men motivene er langt unna det klassiske katastrofefotografiet. It is a light which objectifies everything and confirms nothing (part one) ble stilt ut på Rake visningsrom i 2018 og undersøker det fysiske og visuelle rundt asyl. I (part two), som vises på Buskerud Kunstsenter, følger hun flyktninger og migranter som driver med idrett gjennom organisasjonen Yoga and Sports for Refugees.

Under oppholdene har Honerud deltatt på ulike aktiviteter som yoga, svømming, bryting, muay thai, kung fu, kick-boksing, parkour, bodybuilding og boksing.

Moria Camp er mest sannsynlig Europas verste flyktningleir og huser 6-12 000 avhengig av tilstrømmingen, leiren er dimensjonert for 3000.

Yoga and Sports for Refugees oppsto under den humanitære krisen i Middelhavet. Organisasjonen bruker idrett for å hjelpe folk å finne verdighet og mening, og den mentale og fysiske styrken som kreves for å gjennomgå monotonien, frustrasjonen og stagnasjonen i deres nåværende situasjon.

Honerud knytter det funderende, politiske og ordinære sammen til en fortelling og undersøker det komplekse forholdet mellom form og innhold. Gjennom en formal tilnærming, ønsker Honerud å undersøke hvordan prekære politiske og sosiale forhold kan oppleves gjennom det hverdagslige og gjenkjennelige. Gjennom sine fotografier forsøker hun å smelte sammen våre liv gjennom dagligliv og nærhet, og på den måten trekker hun frem både det lille og det store livet.

Hilde Honerud (f. 77) er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo avdeling Kunstakademiet og Napier University i Edinburgh. Hun er førsteamanuensis i fotografi og mediekompetanse ved Universitetet i Sørøst-Norge. Honerud har de senere årene stått bak en rekke utstillinger, seminarer og publikasjoner. I 2018 var hun fylkeskunstner i Buskerud, hun har hatt separatutstillinger på blant annet Rake visningsrom i Trondheim, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Tenthaus og Fotogalleriet i Oslo. Hun har blitt kjøpt inn av private og offentlige samlinger og mottatt en rekke priser. Honerud bor i Kongsberg og har atelier i Vestfossen.

Utstillingen er støttet av Fritt Ord, Norsk Fotografisk Fond og Regionale prosjektmidler for visuell kunst.

Tid

Dato

21. august
22. september

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden