Danuta Haremska

Growing

Utstillingen til Danuta Haremska består av installasjoner og blyanttegninger, der det gjennomgående temaet er eksistens. I arbeidene sine reflekterer hun rundt ulike overlevelsesstrategier knyttet til vår sameksistens med naturen og utstillingen «Growing» ønsker å bidra til nye perspektiver over vår bruk og forvaltning av naturressurser.

Utgangspunktet i installasjonen «Growing» er papirtråd. Haremska ønsker å fremheve papirtrådens organiske opprinnelse, og vekke til live de trærne som ble kuttet for å produsere dette materialet. Kunstneren reflekterer rundt problemstillinger som: Har organiske materialer et spor av, eller et minne om, sitt tidligere liv? Hva ville de i så fall ønsket å fortelle oss? Ville de gått tilbake til egen opprinnelse, som i dette tilfelle er et levende tre? Deler av installasjonen «Growing» ble vist på House of Foundation i 2018, og siden har hun utvidet installasjonen med flere elementer slik at de danner en større konstellasjon.

Serien «Growth» består av blyanttegninger. Dette er en ny serie der Haremska utforsker både det synlige og usynlige landskap. I stedet for å tegne landskapet på naturalistisk vis, lar hun blyanten ledes av stemningen hun opplever i møte med naturen. Målet er aldri å replisere den, men å fremheve dens kompleksitet. I tegningene skapes dermed en visuell abstrakt kvalitet der naturen er kun et begrep og ikke en direkte gjengivelse.

Danuta Haremska (f.1954) er utdannet ved Kunst Gymnasium og Kunstakademiet i Poznan, Polen. Haremska har hatt separatutstillinger på blant annet på Bærum Kunsthall, House of Foundation og Hedmark Kunstsenter. I tillegg har hun deltatt på en rekke gruppeutstillinger og biennaler. Haremska er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet og Asker kommune. Ved siden av kunstnerisk virke jobber hun også som førsteamanuensis på Kunsthøgskolen i Oslo.

Tid

Dato

27. februar
24. mars

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Åpningstider utenom utstillingsperioder:

Onsdag – fredag: 11.00 – 15.00

Søk på nettsiden