Britt Juul

Rural Romantikk

Velkommen til åpningen av utstillingen Rural Romantikk med Britt Juul onsdag 15. januar klokken 19:00! Utstillingen åpnes av Tonya Madsen, psykolog og foredragsholder.

Buskerud Kunstsenter er glade for å presentere utstillingen Rural Romantikk med koloristen Britt Juul. I utstillingen viser Britt Juul malerier i varierende størrelser, samt mindre arbeider på papir, som akvarell, collage og grafikk. Gjennomgående for Juuls arbeider er det abstraherte formspråket, der fargen er bildets bærende prinsipp.

Inspirasjonen for utstillingen på Buskerud Kunstsenter er de inntrykk og motiver som Juul skisseaktig arbeidet med under sitt opphold ved Leveld Kunstnartun høsten 2018. Oppholdet bød på alt fra gyllent høstlys til blålig vinterskumring, og avslutningsvis en vinterlig grafisk svarthvitt-stemning med hvit snø mot svarte, nakne trær. Utstillingen inneholder elementer av koloritten, lyset og naturens sanselighet som Juul opplevde under sitt opphold i Hallingdal.

Leveld Kunstnartun er et arbeidssted for kunstnere, der man kan oppholde seg i kortere eller lengre perioder. Her kan man hente inspirasjon i naturen, årstidene og lyset, og fordype seg uten avbrytelser. Tunet ligger i grenda Leveld, i Ål, Hallingdal.

Britt Juul arbeider hovedsakelig med maleri, der hun først og fremst fokuserer på fargens iboende egenskaper. Hun kaller seg en kolorist; fargen er viktigere enn linjene. Juul er inspirert av modernismen, og som oftest jobber hun i et abstrakt formspråk, til tider også med et ekspressivt tilsnitt. Naturen er ofte utgangspunktet for arbeidene hennes, og på tross av sterkt stiliserte motiver kan man ofte ane landskaper, noe de besøkende også kan oppleve på Buskerud Kunstsenter.

Britt Juul (f. 1964) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, og har i en årelang rekke stilt ut separat og kollektivt i Norge. Arbeidene hennes er blant annet innkjøpt til Statsministerens kontor, Statoil, Telenor og Utenriksdepartementet. I tillegg har hun gjort flere store utsmykninger, og hun utformet diplomet til Nobels fredspris i 2007.

Tid

Dato

15. januar

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden