Barbro M. Tiller

Botanikk, bilder og broderier

Årets sommerutstilling viser arbeider av den trondheimsbaserte kunstneren Barbro M. Tiller. I utstillingen «Botanikk, bilder og broderier» presenterer Tiller et lekent univers der barndommens drømmer, gatens plantearter og hus visualiseres i utstillingsrommet.

Utstillingen på Buskerud Kunstsenter er tredelt mellom broderier, bilder og botanikk/ gjenstridig flora.  Bilder, et prosjekt fra 2016, viser hus. Serien begynte med at hun på en reise i Japan så et spesielt hus. Hun stoppet og skisset fort. Skissen markerer begynnelsen på serien som i dag består av 17 arbeider i to forskjellige størrelser. Husene kjennetegnes ved forenklede geometriske former og flater på håndlaget papir. Fargene er nedtonet og kunstneren lar mye av papiret stå ufarget.
Botanikk og broderier er prosjekter som hun har jobbet med over flere år. Botanikk startet med at Tiller la merke til floraen langs boliggaten mellom atelieret og hjemmet sitt. Til tross for at både beboere og kommunen stadig luket og sprøytet gaten for å holde ugresset borte, ble hun fascinert av de gjenstridige vekstene. Hun ønsket å samle inn, kategorisere og registrere plantene som vokste i et «fiendtlig» miljø. Prosjektet kan leses som en kommentar til vår tids illusjon om at vi er i stand til å kontrollere naturen og livet. Det er også uttrykk for Tillers fascinasjon for det hverdagslige.

Ideen til broderier oppstod da Tiller brettet klesvask og fant putevar som hennes mormor har sydd til henne. Hun fikk lyst til å brodere barndommens drømmer på disse. Arbeidene fremstår som langsomme og meditative, mens motivene er lekne og humoristiske.

Barbro M. Tiller har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim. Hun har hatt separatutstillinger på blant annet Trondhjems Kunstforening, Trøndelag senter for samtidskunst, Galleri Zink og Tønsberg Kunstforening. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillnger som Høstutstillingen, Ilulissat Kunstmuseum og Nordkappmusèet. Tiller er innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd, Trondheim byrett, Helse Midt- Norge, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylke og Frostating lagmannsrett. I tillegg har hun hatt en rekke utsmykningsoppdrag og mottatt flere stipender.

Tid

Dato

29. juni
7. august

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden