Anna Ihle & Idun Baltzersen

UVILJE    Vi vil svette. Vi vil jobbe ræva av oss. Vi vil slacke når vi vil.

Til utstillingen UVILJE på Buskerud Kunstsenter viser Idun Baltzersen og Anna Ihle installasjoner og monumentalt tresnitt. Baltzersen jobber med tresnitt. Arbeidene hennes vokser frem fra en interesse for heltinner, martyrer og ulike visuelle representasjoner knyttet til genus og seksualitet, elsket av kunsthistoriens mannlige mestere igjennom tidene. Mange av de avbildede personene ser bort fra betrakteren; de avviser betrakterens blikk, de er herskere over sine egne narrativer. I motivene Baltzersen stiller ut på Buskerud Kunstsenter ser vi jenter som heller ser på mobilskjermen enn å møte betrakterens blikk.

I flere år har Ihle jobbet med tema relatert til arbeidsmoral, arbeidsledighet, motivasjon og latskap. Hun etterstreber et vanlig oppdelt døgn, med jobbing mellom frokost og middag. I årene hun har gravd i den protestantiske arbeidsmoralen hun finner tilhørighet i, har hun jevnlig kommet tilbake til treskjæring. Til UVILJE viser Ihle sine trearbeider fra denne perioden – som en tidslinje i sin egen forskning. I sitt trearbeid finner Ihle rom for å holde igjen, gjennomføre ting sakte, eller kanskje ikke gjennomføre i det hele tatt.

Både Baltzersen og Ihle har sine utdannelser fra Konstfack i Stockholm. Tidligere har Baltzersen og Ihle stilt ut sammen på Uppsala Konstmuseum, Kunstschlager (Reykjavik), Husby Konsthall (Stockholm), Kunstgarasjen (Bergen) og Vestfold Kunstsenter (Tønsberg).  Ihle er for tiden deltaker på Jan Van Eyck Acedemiet i Nederland.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet, Billedkunstnernes Vederlagsfond og Regionale midler for visuell kunst.

Tid

Dato

11. oktober
11. november

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Åpningstider utenom utstillingsperioder:

Onsdag – fredag: 11.00 – 15.00

Søk på nettsiden