UTLYSNING: KUNSTNEROPPHOLD 2017 VED SØNDRE GREEN GÅRD

Søknadsfrist: 15. januar 2017
Oppholdsperiode: søndag 6. august – søndag 3. september 2017

Norske tekstilkunstenere (NTK) utlyser tilbud om kunstneropphold for kunstnere som arbeider relatert til tekstil, ved Søndre Green gård, som ligger ved Noresund og foten av Norefjell i Krødsherad kommune.

NTK ønsker å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet.

HVEM KAN SØKE
Alle profesjonelle kunstnere som arbeider med tekstile medier eller har et prosjekt relatert til tekstil. Man kan søke som enkeltpersoner eller gruppe. Oppholdet er personlig.

OM KUNSTNEROPPHOLDET
Oppholdet er for fire kunstnere med varighet opptil fire uker.

Oppholdet inkluderer et stipend på kroner 10 000,- per person (for 4 ukers opphold). Reiseutgifter dekkes med inntil kroner 3500,- per person. Kunstnerne har fri bolig og arbeidsplass.

Gårdens hovedbygning, på 350 m2, disponeres av kunstnerne under oppholdet. Bygningen er opprinnelig fra 1700 tallet, og ble totalrenovert for utleie i 2013/14. Huset er fullt møblert og inneholder (fordelt på to etasjer): 3 dobbelt og 3 enkeltsoverom, 2 bad, en stor sal, i tillegg til 3 stuer, spisestue og stort kjøkken som begge har spiseplass til 12 personer. Rommene fordeles mellom kunstnerne slik at det er mulighet for både tilbaketrekking og fellesskap.

HVOR LIGGER SØNDRE GREEN
Gården ligger i Krødsherad kommune og grenser ned mot Krøderfjorden. Den har egen liten øy, robåt, badestrand og et flott turterreng tilgjengelig fra gården.
I Greensåsen er det turvei med gapahuk og skogshytte for overnatting. Det går natursti fra gården til Krøderen Kro, 1,5 km unna, der det serveres hjemmelaget lokalmat. 16 km unna er du på høyfjellet.

Noresund, 3,5 km unna, er nærmeste tettsted. Her finnes det butikker, bensinstasjoner, lege, kommuneadministrasjon, hotell og kafeer. Det er bussforbindelse dit (ikke hyppige avganger). Det går også en sykkel- og gangvei langs fjorden dit. Sykkel kan lånes. Gården ligger ca. 90 km fra Oslo, 2 timers reise med buss over Hønefoss eller Drammen.

HVA SØNDRE GREEN TILBYR
I tillegg til utmerket boforhold i en historisk restaurert bolig, tilbys kunstnerne meget gode arbeidsmuligheter med rause og røffe arbeidsrom fordelt på flere hus på gården:
Hovedhus: Arbeidsrom i Salen (40m2)
Bryggerhuset: Arbeidsrom/våtrom (40m2)
Driftsbygning/låve: Arbeidsrom/prosjektrom, 3m bredt x 16m langt x 4,80m høyt pluss ekstra høyde p g a åpen takstol som gir lys og mulighet til også å jobbe fra låvebrua.
Sommerfjøs: Arbeidsrom (35m2)

På Søndre Green ligger forholdene til rette for ulik utforskning av kunstnerisk praksis kombinert med gode muligheter for refleksjon og fordypning ved plass til tilbaketrekking i hovedhuset og/eller bruk av naturen i rundt.

Det gis også anledning til utforskning av tekstil håndverk ved gårdens rikholdig samling Opstadvever, flatvever og annet relevant utstyr. Spælsauene på gården gir ull til spinning og farging. Naturen gir urter og planter til plantefarging.

Hver kunstner må dele fra sin praksis i form av åpen dag mot slutten av oppholdet. Dette kan skje ved workshops, kunstnerpresentasjon eller visning av arbeid under utvikling i prosjektrommet.
Avtales og tilpasses den enkelte søker.

Vi har igangsatt et samarbeid med Buskerud Kunstsenter om POP-UP visning/ samtale på kunstsenteret med kunstnere fra oppholdet. Avtales og tilpasses.

SØKNAD
Søknad må inneholde:
Et motivasjonsbrev/prosjektbeskrivelse
Portfolio med kunstneriske arbeid, maks 10 bilder, presentert i en PDF- fil (maks str 2MB)
CV

Søknaden sendes med epost til: soknad@softgalleri.no
Merk søknaden ”Kunstneropphold Søndre Green gård”

NTKs styre velger deltagere basert på innsendt materiale. Svar foreligger i slutten av februar 2017.

For spørsmål knyttet til kunstneroppholdet, ta kontakt med daglig leder Karianne Sand, dl@softgalleri.no ved SOFT galleri. Tlf: +47 22335982

Kunstneroppholdet er muliggjort takket være finansiell støtte fra Krødsherad kommune, Buskerud fylkeskommune og NTK.

Engelsk utlysningstekst finner du her

Gå til nettsiden for Soft Galleri / NTK

Flere artikler

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden