TOM GUNDERSENS LITTERATUR

TOM GUNDERSENS LITTERATUR

  • ET SAMARBEID MED DRAMMENSBIBLIOTEKET

 

”Jeg starter hver dag med å sette meg til rette i biblioteket. Der leser jeg en time. Jeg har en brennende interesse for kunsthistorie.”

– Tom Gundersen i intervju med Drammens Tidende.

 

Litteratur og kunsthistorie er en svært viktig del av det kunstneriske arbeidet til Tom Gundersen. Han har en omfattende boksamling – i et av rommene i atelieret hans er veggene fylt av bøker fra topp til tå – og dagen hans begynner alltid med en times lesing. I utstillingen som vises på Buskerud Kunstsenter har portrettets historie, særlig selvportrettet, vært en viktig forutsetning. Kunsthistoriske retninger som kubisme, japonisme og ekspresjonisme er også betydelige inspirasjonskilder. For å forstå noe av omfanget av Gundersens arbeid har Buskerud Kunstsenter fått låne et utvalg av hans personlige bøker, som de besøkende er hjertelig velkommen til å lese i!

Drammensbiblioteket, som befinner seg i bygget ved siden av, finner du en utstilling med et utvalg av bøker som relaterer seg til utstillingen til Gundersen; om portrettet, selvportrettet, grafikk og kunsthistorie. Disse kan du så klart låne med deg hjem til videre fordypning!

 

Gundersen har også utarbeidet en katalog, der han blant annet tar for seg selvportrettets historie, som er til salgs for kr. 50,-.

 

Flere artikler

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden