Historie

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for Buskerud fylke. Senteret er en kunstnerstyrt institusjon og er en del av foreningen Kunstsentrene i Norge som består av 15 kunstsentre på nasjonalt plan.

Kunstsentrene er et resultat av kunstneraksjonen som fant sted i 1976. Buskerud Kunstsenter har sin base i Drammen i et produserende miljø for kunst og kultur på Union Scene, men har hele Buskerud fylke som arbeidsområde.

Virksomheten består av å presentere og formidle samtidige uttrykk innen billedkunst og kunsthåndverk gjennom 7 årlige utstillinger i galleriet, samt ulike interne og eksterne prosjekter. Buskerud Kunstsenter utnevner kunstkonsulenter til private og offentlige byggeprosjekter. Senteret har også videreformidling av kunst i egen kunstbutikk.

Videre er Den kulturelle skolesekken et viktig arbeidsområde. Kunstsenteret produserer og formidler vandreutstillinger innenfor visuell kunst gjennom Den kulturelle skolesekken/Pilotgalleriet. Opptil 5 produksjoner turnerer i Buskerud fylke årlig.

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden