Kunstneropphold ved Søndre Green gård, Norefjell, Krødsherad kommune.

Norske tekstilkunstenere (NTK) utlyser nytt tilbud om kunstneropphold for medlemmer av NTK og andre kunstnere som arbeider relatert til tekstil, ved Søndre Green gård som ligger ved Noresund og foten av Norefjell i Krødsherad kommune.

Skjermbilde 2016-01-25 kl. 08.57.03

NTK ønsker med dette å skape en arena for fordypning og konsentrasjon, bidra til utvikling og synliggjøring av tekstilkunst og fremme kontakt mellom kunstnere med ulik tilnærming til tekstilfeltet.

Kunstneroppholdet har kommet i stand gjennom et samarbeid med Krødsherad kommune, Buskerud Fylkeskommune, NTK og eier av gården Søndre Green, tekstilkunstner Kristin Lindberg.

SØKNADSFRIST: 1. mars 2016

OPPHOLDSPERIODE: 7. august – 4. september 2016

HVEM KAN SØKE
Medlemmer av NTK og andre profesjonelle kunstnere som arbeider med tekstile medier og som ønsker mulighet til fordypning gjennom et opphold på Søndre Green.
Man kan søke som enkeltpersoner eller gruppe.

OM KUNSTNEROPPHOLDET
Oppholdet er for fire kunstnere med varighet opptil fire uker. (Minimum 2 uker) Søkere for hele perioden vil prioriteres.

Oppholdet inkluderer et stipend på kroner 10 000,- per person (for 4 ukers opphold). I tillegg dekkes reiseutgifter med inntil kroner 3500,- per person. Kunstnerne har fri bolig og arbeidsplass.

Gårdens hovedbygning, på 350 m2, disponeres av kunstnerne under oppholdet. Bygningen er opprinnelig fra 1700 tallet, og ble totalrenovert for utleie i 2013/14. Huset er fullt møblert og inneholder (fordelt på to etasjer): 3 dobbelt og 3 enkeltsoverom, 2 bad, en stor sal, i tillegg til 3 stuer, spisestue og stort kjøkken som begge har spiseplass til 12 personer. Rommene fordeles mellom kunstnerne slik at det er mulighet for både tilbaketrekking og fellesskap.

HVOR LIGGER SØNDRE GREEN
Gården ligger i Krødsherad kommune og grenser ned mot Krøderfjorden.
Den har egen liten øy, robåt, badestrand og et flott turterreng tilgjengelig fra gården.
I Greensåsen er det turvei med gapahuk og skogshytte for overnatting. Det går natursti fra gården til Krøderen Kro,1,5 km unna, der det serveres hjemmelaget lokalmat. 16 km unna er du på høyfjellet.

Noresund, 3,5 km unna, er nærmeste tettsted. Her finnes det butikker, bensinstasjoner, lege, kommuneadministrasjon, hotell og kafeer.
Det går en sykkel- og gangvei langs fjorden dit. Sykkel kan lånes.
Gården ligger ca 90 km fra Oslo, 2 timers reise med buss over Hønefoss eller Drammen.

HVA SØNDRE GREEN TILBYR
I tillegg til utmerket boforhold i en historisk restaurert bolig, tilbys kunstnerne meget gode arbeidsmuligheter med rause og røffe arbeidsrom fordelt på flere hus på gården:
Hovedhus: Arbeidsrom i “salen” (40m2)
Bryggerhuset: Arbeidsrom / våtrom (40m2)
Driftsbygning / låve: Prosjektrom / arbeidsrom, 3m bredt x 16m langt x 4,80m høyt pluss ekstra høyde p g a åpen takstol som gir lys og mulighet til også å jobbe fra låvebrua.
Sommerfjøs: Arbeidsrom (35m2)

På Søndre Green ligger forholdene til rette for ulik utforskning av kunstnerisk praksis kombinert med gode muligheter for refleksjon og fordypning ved plass til tilbaketrekking i hovedhuset og/eller bruk av naturen i rundt.

Det gis også anledning til utforskning av tekstil håndverk ved gårdens rikholdig samling Opstadvever, flatvever og annet relevant utstyr. Spælsauene på gården gir ull til spinning og farging. Naturen gir urter og planter til plantefarging.

Hver kunstner må dele fra sin praksis i form av åpen dag mot slutten av oppholdet. Dette kan skje ved workshops, kunstnerpresentasjon eller visning av arbeid under utvikling i prosjektrommet.
Avtales og tilpasses den enkelte søker.

SØKNAD
Søknad må inneholde:
Et motivasjonsbrev/prosjektbeskrivelse
Portfolio med kunstneriske arbeid, maks 10 bilder.
CV
Alt dette helst presentert i en PDF- fil (NB maks 5 MB)

Søknaden sendes med epost til: formidling@softgalleri.no
Merk søknaden ”Kunstneropphold Søndre Green gård”

NTKs styre velger deltagere basert på innsendt materiale.
Svar foreligger medio april 2016

For spørsmål knyttet til kunstneroppholdet, ta kontakt med formidlingskonsulent: John Raustein, formidling@softgalleri.no eller daglig leder Karianne Sand: dl@softgalleri.no ved SOFT galleri.
Tlf: +47 22335982

Kunstneroppholdet er muliggjort takket være finansiell støtte fra Krødsherad kommune, Buskerud fylkeskommune og NTK.

Flere artikler

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden