KUNSTGEIST torsdag 20. oktober:  kunstnersamtale med Marit Tingleff

Tid: Torsdag 20. oktober kl. 18:00
Sted: Buskerud Kunstsenter
, Union Scene, Grønland 60, 3045 Drammen

Marit Tingleff er en av Norges mest anerkjente keramikere. Hun er kjent for sine monumentale arbeider hvor keramikken brukes som lerret. Det er naturlig for en keramiker å tenke at formen er viktigst. Men i Tingleffs tilfelle er maleriet likestilt. Tingleff arbeider med den keramiske historien, som hun henviser til og omformer til et personlig og moderne formspråk. Særlig er det hennes monumentale og maleriske fat som med sterk dekorativ kraft har skapt interesse.

En av intensjonene med KUNSTGEIST er å gjøre publikum kjent med aktive kunstnere fra vår region, og vi ser fram til kunstnersamtale mellom Hønefossbaserte Marit Tingleff og Yola Maria Tsolis.

Tingleff er utdannet ved Bergen Kunsthåndverksskole (1974–1977). Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd på utstillingen Scandinavian Craft Today i Japan og USA i 1987–1988. Gjennom 45 år er det blitt mange separatutstillinger og gode kollektive mønstringer i inn og utland. Hun er representert ved mange museer, som f. eks. Designmuseum Danmark, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Victoria & Albert Museum og Nasjonalmuseet.

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden