Inger Hagen med punktutstilling 4. mai – 25. mai

Punktutstilling i Kunstbutikken 4. mai – 25. mai.

Inger Hagen viser serien «Portretter av ukjente». Hun viser en rekke fiktive portretter i blandet teknikk; etsing, oljepastell og tegning. Hagen forenkler motivene og etterstreber et rent uttrykk der fordeling mellom flater og form står sentralt. Grafikken byr på mange tekniske utfordringer og det krever styrke å få koldnålsstreken kraftig og dyp nok for å skape spontan strek som skal fungere godt med en sartere etset strekflate.

«Heldigvis har jeg ikke sneket meg til å ta foto av folk jeg ikke kjenner – bare latt hodet leke med linjer, former og farger – i full frihet»

«Litteraturen kan vise vei: ta Portrettet av Dorian Grey av Oscar Wilde hvor den skjønne Dorian etterhvert avskrelles enhver tiltrekning når han overhodet ikke har en skjønn personlighet. Og jeg må si jeg ønsker ikke å legge noe forskjønnende til i mine fremstillinger: det får bli som det blir og stå som det står! Folk sier at mange av mine fiktive portretter ser så triste ut – kanskje det – men jeg tror ikke det gjelder alle.  Og uansett har jeg stor glede av denne spontane virksomheten – som blir litt «art by accident», men tro meg: jeg kaster mye!»   –Inger Hagen

Inger Hagen er medlem i Norske Grafikere, Tegnerforbundet og Buskerud Bildende Kunstnere. Hun har deltatt på en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger som Novemberutstillingen, Drammens Museum, Statens Høstutstilling, Galleri Fineart, Oslo, Internasjonal Biennale Ljubljana, Slovenia, og Triennalen i Cracow, Polen. Hennes arbeider har blitt innkjøpt av blant annet Buskerud Fylkeskommune, Norges Bank og Innovasjon Norge.

 

Flere artikler

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden