• Vernissage

Utstillingsåpning: Ellinor Aurora Aasgaard & Zayne Armstrong, Charli & The Factory

Velkommen til åpningen av Charli & The Factory med Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong onsdag 24. januar kl.18.00. På åpningen blir det kunstnersamtale ledet av Stix Omar, kollega og artist (Easter) fra Berlin kl. 18:30.

Utstillingen på Buskerud Kunstsenter presenterer multimediaprosjektet Charli & The Factory, som er en forlengelse av det pågående såpeopera-prosjektet Days, startet av Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong i 2018. Days er en adaptasjon av den amerikanske såpeoperaen Days of Our Lives, og startet med en interesse for å omskape såpeoperaen som husholdningsdrama opphengt i ekteskapelig trofasthet og hvem som er den biologiske faren, for i stedet å skildre spørsmål om personlig økonomi og hvor langt den nyliberale arbeidstakeren er villig til å gå for å få det neste av en tilsynelatende uendelig rekke frilansoppdrag.

Utstillingen består av tre verk, en 30 minutter lang animasjonsfilm, en serie figurative malerier og en serie viftedrevne skulpturer.

Treningsstudioet er et sted som snur opp ned på paradigmet om lønnet arbeid. Forestill deg at noen betaler for et aerobickurs som, uten at de vet det, innebærer fysisk arbeid for et flyttebyrå. I dette scenarioet blir de betalende kundene engasjert i oppgaven med å flytte en fremmed persons esker opp fem etasjer, noe som til syvende og sist resulterer i at flyttebyrået tjener dobbelt på deres innsats. Til tross for den innebygde ironien i dette scenarioet, er det tvilsomt om noen vil la seg avskrekke fra å betale for et slikt kurs. På samme måte aksepterer vi at vår identitet og person har blitt en vare som omsettes på et høyst kapitalistisk marked – ingen liker Meta, men vi bruker det likevel.

BIO:
Zayne Armstrong ble født i 1986 i California (USA). Han studerte kunst ved New School University i New York, Central Saint Martins i London og Piet Zwart Institute i Rotterdam.

Ellinor Aurora Aasgaard ble født i 1991 i Kristiansand (NO). Hun studerte billedkunst ved Kunstakademiet i Malmö.
De bor i Berlin (DE) og Kristiansand (NO). Begges kunstnerskap har alltid vært preget av utstrakt samarbeid.

BIO Stix Omar (kunstnersamtale åpning):
Stix Omar ble født 1985 i Oslo (NO). Studerte på Nordland Kunst og Filmskole og på Kunsthøyskolen i Malmø før hen flyttet til Berlin i 2011 for å bli popstjerne. Der etablerte Stix prosjektet Easter sammen med kunstnerkollega Maximilian Boss. Easter er et sjangerbrytende band som har turnert store deler av verden, utgitt 5 album, 30 musikkvideoer og en såpeopera.
Stix jobber fortida innafor ulike samarbeid med film, teater og musikk og med sin komedie Stix Omar Romantic Comedy. Stix er stor fan av Ellinor og Zayne og gleder seg til samtalen under åpninga av Charli & The Factory.

Mer info: https://kibkunst.no/utstillinger/charli-the-factory/

Tid

Dato

24. januar

Åpningstid

18:00-20:30

Sted:

Buskerud Kunstsenter
Grønland 60

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden