• Annet

Panelsamtale – lansering av publikasjonen Kunstsentrenes vekselstrøm

En interessant og engasjerende panelsamtale med en sammensatt gruppe deltakere. Her vil man lære noe om bakgrunnen fra de tre første kunstsentrene ble etablert i Bergen, Trondheim og Stavanger i 1976.

 I dag eksisterer det 15 kunstsentre, fra Sámi Dáiddaguovddáš i nord til Agder kunstsenter i sør. Og i Drammen ligger Buskerud kunstsenter som ett av de femten. Hvilken betydning har de kunstnerstyrte sentrene for et levende kunstliv med produksjons- og visningsmuligheter?
Med utgangspunkt i publikasjonen Kunstsentrenes vekselstrøm, ønsker vi å utvikle samtalen om kunstsentrene inn i en (u)sikker fremtid. Vi vil drøfte temaer som kunstnerstyring, maktfordeling og ytringsfrihet. Hva betyr det for publikum at det finnes kunstnerstyrte arenaer over hele landet? Ligger det viktige premisser for kunstforståelse i den kunstnerstyrte modellen? Eller motsatt, står den i veien for faglig utvikling og profesjonalisering?
Kunstnere, politikere, kulturbyråkrater, kunstoppsøkende publikum, kunstfaglærere: KJØR DEBATT!
Professor og billedkunstner Lotte Konow Lund leder panelsamtalen med fagredaktør Marit K. Flåtter og medforfatter André Gali (med tekstene: Rom for kunsthåndverk og Kunst i offentlige rom -arbeid til kunstnere og kunst til folket) og politiker Herman Ekle Lund, Drammen Venstre.
Oppdragsgiver Merete Hovdenak, daglig leder i Kunstsentrene i Norge (KiN)
Om antologien:
Fra de tre første kunstsentrene ble etablert i Bergen, Trondheim og Stavanger i 1976, eksisterer det i dag 15 kunstsentre, fra Sámi Dáiddaguovddáš i nord til Agder kunstsenter i sør. Hvilken betydning har de kunstnerstyrte sentrene for et levende kunstliv med produksjons- og visningsmuligheter?
Antologien Kunstsentrenes vekselstrøm er et innlegg i debatten om kunstsentrenes fremtid. Bidragsyterne drøfter temaer som kunstnerstyring, maktfordeling og ytringsfrihet. Hva betyr det for publikum at det finnes kunstnerstyrte arenaer over hele landet? Ligger det viktige premisser for kunstforståelse i den kunstnerstyrte modellen? Eller motsatt, står den i veien for faglig utvikling og profesjonalisering?
Utgivelsen har bidrag fra Märit Aronsson-Towler, Joachim Friis, André Gali, Mina S. Haufmann, Geir Bergersen Huse, Merete Jonvik og Hanne Hammer Stien, Sissel Lillebostad, Mari Opsahl, Eivind Slettemeås, Stephanie Serrano Sundby, Hilde Sørstrøm og Synnøve Vik.
Redaktør Marit K. Lykken Flåtter (f. 1975) har diplom fra Kunsthøgskolen i Bergen avd. Kunstakademiet, er skribent og ansvarlig redaktør i nettmagasinet ArtScene Trondheim (AST). Flåtter var med å etablere AST som Trøndelags meningsbærende arena for formidling, debatt og refleksjon om samtidskunst.
Boka har blitt realisert med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord og Norsk kulturråd.
Bilde: Kunstsentrene i Norge

Tid

Dato

20. juni

Åpningstid

14.00-15.00

Sted:

Buskerud Kunstsenter
Grønland 60

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden