• Kunstgeist

Konsert og butohdans – MutsumiNeiro/Lie/Oxem

Velkommen til konsert og et unikt møte med butohdanserne MutsumiNeiro og musikerne Håkon Lie og Thomas Oxem. Butoh er en unik bevegelsesform som oppstod i Japan på slutten av 50-tallet, ofte omtalt som sjelens dans. Den kjennetegnes av sin særegne estetikk, der kroppslig bevegelse utforsker det ubevisste og det skjulte i menneskelige erfaringer. Butoh tar utgangspunkt i det unike i hvert enkelt individ og hvordan vi er i kontakt med omgivelsene.

Den japanske kunstnerduoen MutsumiNeiro tilhører begge kjernemiljøet av butoh i Tokyo og har jobbet sammen siden 2012. De traff hverandre mens de gikk i lære ved Kazuo Ohno Dance Studio. Siden da har de arbeidet og turnert sammen internasjonalt. De har over 20 års praksis som instruktører, og har ledet en lang rekke workshops. De har i april et kunstneropphold i Drammen og vil derfor tilby denne unike muligheten.

http://www.mutsumineiro.com

 

Håkon Lie har vært en aktiv utøver av elektronisk musikk siden 2014. Han har spilt sin egen blanding av noise, lydcollage og pling plong både solo og med musikere som Dario Fariello, Harald Fetveit, Utku Tavil, Sindre Bjerga og Li Tieqiau. Med sin eksperimenterende tilnærming til turntablism spiller Håkon nære, kaotiske, intime, fragmentariske og taktile ikke-ballader ved hjelp av knust vinyl, klipte kassettbånd og kontaktmikrofoner. Lie har spilt en lang rekke solokonserter i Oslo, Tønsberg, Arendal, Kristiansand, Stavanger og Lillehammer på scener som Lillehammer Experimental, nyMusikk Vestfold, Nonfigurativ musikk, Polyføkt, Sprø musikk festivalen og Zang/Consulatet. Han har også turnert i Nederland, Tyskland og Japan. Håkon har en rekke mindre, uavhengige kassett og CDr-utgivelser av egen musikk og driver organisasjonen Nonfigurativ musikk i Tønsberg.

Thomas Oxem er trommeslager og musikkprodusent som har spilt i forskjellige improbaserte prosjekter bl.a. sammen med Harald Fetveit i duoen Skævv, Dario Fariello og Håvard Skaset i FarielloOxemSkaset og i ensemblet Hornorkesteret. Spillestilen spenner fra dynamisk og lyttende til eruptiv maksimalisme. Noen ganger gjentakende og metrisk, andre ganger med flytende taktarter. Tidligere har han vært med i band som Bladed, Pulzheimer, Pistolero og Oscillate. Han har spilt live og på utgivelser med bl.a. Anita Kaabøll, Michael Francis Duch, Paul Pignon, Mika Pontecorvo, Kjetil Møster, Guoste Tamulynaite, Tore H. Bøe, Harald Fetveit, Guro S. Moe, Håvard Skaset, Lasse Marhaug og Christian Winther.

Tid

Dato

27. april

Åpningstid

18:00

Sted:

Buskerud Kunstsenter
Grønland 60

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden