• Annet

Butoh – en introduksjon & performance

Kom og få en unik introduksjon til Butoh med to utøvere fra kjernemiljøet i Tokyo. Hva er Butoh? Hvordan bruke det i eget kunstneriske virke? Den japanske kunstnerduoen MutsumiNeiro er i Norge for tiden og bor i kunstnerleiligheten AiR Union i Drammen. Publikum får en eksklusiv performance av kunstnerduoen sammen med musiker Simen Korsmo Robertsen denne ettermiddagen. Dette vil du ikke gå glipp av!

Du lurer kanskje på hva butoh er? Butoh er en unik bevegelsesform som oppstod i Japan på slutten av 50-tallet, ofte omtalt som sjelens dans. Den kjennetegnes av sin særegne estetikk, der kroppslig bevegelse utforsker det ubevisste og det skjulte i menneskelige erfaringer. Butoh tar utgangspunkt i det unike i hvert enkelt individ og hvordan vi er i kontakt med omgivelsene.

Den japanske kunstnerduoen MutsumiNeiro er i Drammen i april for å lære flere om Butoh – en unik bevegelsesform som oppstod i Japan på slutten av 50-tallet. Kunstnerduoen har et kunstneropphold i Drammen kommune (kunstnerleiligheten AiR Union) og er invitert av Buskerud Kunstsenter til å holde en rekke workshops og performance i kunstsenteret. I januar solgte de alt de eide i Tokyo og forlot Japan til fordel for Norge.

Om MutsumiNeiro: Den japanske kunstnerduoen MutsumiNeiro tilhører begge kjernemiljøet av butoh i Tokyo og har jobbet sammen siden 2012. De traff hverandre mens de gikk i lære ved Kazuo Ohno Dance Studio. Siden da har de arbeidet og turnert sammen internasjonalt. De har over 20 års praksis som instruktører, og har ledet en lang rekke workshops. www.mutsumineiro.com

Tid

Dato

17. april

Åpningstid

16:00-18:00

Sted:

Buskerud Kunstsenter
Grønland 60., 3045 Drammen

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Søk på nettsiden