Barbara Czapran 

Structures

I utstillingen Structures skal Barbara Czapran vise mellom 40 og 50 tegninger, tredimensjonale papirarbeider og objekter. De fleste av tegningene er laget på transparente folier og tapeter. Tapetene tar utgangspunkt i kunstnerens egne tegninger. Sanselighet, materialitet og det prosessuelle er drivkraften i Czaprans arbeider. 

 

Lavverdimaterialer som bølgepapp, kartong, papir, papp, røkelsespinner etc. har alltid interessert kunstneren. Ved utforsking av lavverdimaterialer prøver Barbara Czapran å sette søkelyset på hva disse verdiene egentlig består i. I arbeidsprosessen falser, bretter, krøller, limer, klipper og skjærer hun og ved hjelp av forskjellige materialer bygger hun former og strukturer som bærer av å være i stadig vekst. Arbeidsteknikken er både krevende og langsom, og endrer ofte materialets opprinnelige uttrykk.

De nyeste tegningene er utført på mdf plater, transparent papir og farget kartong. Akrylmaling, tusj, fargeblyanter og maskeringstape blir brukt om hverandre for å danne komposisjon, linjer, flater og farger. Fargene blir en del av et språk, og relateres til formens vekst, uttrykk og oppfattelse. Prosessen starter ofte med en strek eller en flate og jobbes med lag for lag. Czapran undersøker med en sanselig tilnærming ulike samspill og muligheter mellom materialene og metodene som brukes i arbeidene.

Barbara Czapran er utdannet ved The Slade School of fine Arts, London, Statens Kunstakademi, Oslo, Vestlands Kunsthøgskole, Gøteborg, og Kunstakademiet i Krakow. Hun har hatt mange separatutstillinger, deriblant på Tegneforbundet, Vigelandsmuseet og Oslo Kunstforening. Hun er innkjøpt av Radiumshospitalet og Norsk Kulturråd.

Tid

Dato

13. januar
14. februar

Åpningstid

Sted:

Buskerud Kunstsenter

KOM OG BESØK OSS!

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Hvor er vi?
Vi har beliggenhet på Grønland 60 i Drammen, 10 minutter gangavstand fra togstasjonen.

Åpningstider i utstillingsperioder:

Onsdag: 11.00 – 17.00
Torsdag – fredag: 11.00 – 15.00
Lørdag – søndag: 12:00 – 16:00

Åpningstider utenom utstillingsperioder:

Onsdag – fredag: 11.00 – 15.00

Søk på nettsiden